Förberedelser inkl testtur till Norrtälje

Hur kommer man på idén att cykla till Spanien?

För ungefär 1,5 år sedan frågade jag Ronald vad han skulle göra om han blev ensam eller gick i förtida pension (tycker alltid att man ska ha en plan B för alla eventualiteter). "Cykla till Spanien" blev svaret. Whow, tänkte jag och sa:

"Let´s do it! Vi gör det tillsammans! NU!!".

Ronald såg något förvånad ut över denna drastiska utveckling. Han hade tänkt sig en längre tids frånvaro och försörjning genom arbete på franska bondgårdar, barfotatramp på vingårdar och ett liv i lugnt tempo. I stället fick han nu se fram emot en två månaders semester med cykling i ganska raskt tempo. Lite tveksam var han, men bara lite......

Jag började snabbt leta på Internet och hittade den här sidan:
http://home.swipnet.se/mao/dagboken.html

Killarna på den här sidan hade cyklat från Fredrikshavn, via Holland, Belgien, Frankrike, över Pyreneerna, längs spanska solkusten till Gilbraltar. Det skulle bli vårt mål också. Nu var Ronald med på tåget. "Vi kan ta färjan över till Afrika", sa han. Detta känns han inte vid nu. Fortfarande kan vi "träta" om vems idé detta var.

VINGÅRDAR som inte blir trampade av Ronalds fötter, men väl sedda, över cykelstyret.

65 mil i Danmark 2005

Sedan 2001 har vi och några mycket trevliga vänner planerat och genomfört ett antal "projekt" tillsammans:

🙂  Vandrade mellan Landeck i Österrike och Meran i Italien, alpin vandringsväg E5, 2001.
😀  Cyklade mellan Gävle och Ljusdal, 2002.
😎  Vandrade Höga-kusten-leden, 2003.
  Cyklade i Danmark, 2005.

Danmarkscyklingen skedde från Fredrikshavn, runt Jylland, över till Varberg, längs Ginstleden. Totalt ca 65 mil. Vi bodde på utmärkta vandrarhem med självhushåll. Både vackra och bra cykelvägar.

Ronald, Roffe, Maggan, Morgan och Vivi i startgroparna för Danmark-cykling.

Några dagar senare.....

Observera de klassiska RÖDA cykelknäna.

Vandring i Dolomiterna 2004 och 2005

2004 vandrade Ronald och jag i Rosengarten i Dolomiterna i norra Italien och dit återvänder vi gärna - hur många gånger som helst!

Det blev redan året därpå. I juli 2005 vandrade vi mellan hütter på Alta Via 1. (Det här kan inte sägas vara en förberedelse för årets Barcelona-cykling, men vi vill slå ett slag för detta fantastiska område.) 8 dagar vandrade vi på mellan 2000 och 2500 m med fantastiskt vacka vyer.

Men träning blev det - som behövs i år.

Träning

Sedan i november har vi legat i för att vara hyggligt tränade för cyklingen. Inte överdrivet, men tillräckligt, tror vi. 🤭

Ronald har gjort:
70 cykelmil
60 vandringsmil och
33 styrketräningspass

Kajsa har gjort:
70 cyklingsmil
15 vandringsmil
10 spinningpass
22 gympapass och inte minst
gått ca 90 ggr uppför de 5 trapporna på jobbet

Har det blivit tillräckligt med styrka??

2006-05-13--14 Testtur till Norrtälje

Cyklade t o r till Norrtälje med den packning som vi tänkt ha med oss. Inkl tält, sovsäckar, köksutrustning mm. Det blev två cykelväskor bak (vattentäta från Biltema, perfekta) vardera. Jag hade en vattentät 12 l säck på pakethållaren och Ronald hade tältet på sin pakethållare samt två framväskor. Jag=11,4 kg. Ronald=17,0 kg.

Tältet sattes upp på ena dotterns + pojkväns lantställe. På natten kröp temperaturen ned till 4 gr. Min sovsäck var helt klart för tunn. Kallt! Ronald sov som en stock. Vid 4-tiden (officiell tid - eg redan vid 1-tiden) ansåg jag testet för min del vara avslutat. Jag smög in i den varma stugvärmen och somnade om.

Efter den  här helgen kom vi fram till:
1)  Tält + sovsäckar lämnar vi hemma. Minskar friheten på plats, men underlättar helt klart cyklingen. Det finns vandrarhem längs hela vägen och ett och annat "Zimmer frei" eller "Chambre libre" måste det väl ändå finnas. Framväskorna medförde stort vindmotstånd samt att Ronald hävdade "att vi är för gamla för att krypa in och ut ur tält"...... det får stå för honom (snart 61 år, jag endast 54).
2) Ny sadel ska inköpas till Ronald. En mjukare variant ska ersätta den tidigare stenhårda, men enligt försäljaren absolut "överlägsen" för långfärdscykling. Jag tyckte mest den såg ut som en benflisa.

TÄLTET som sedemera KOM med

2006-05-21 Roslagsvåren

Idag genomfördes 9 mil i cykelloppet Roslagsvåren. I omväxlande ösregn och lätt regn, dock ganska varmt. Vacker väg upp till Gottröra och sedan ner igen via Kårsta, Vada kyrka och andra, för oss, kända cykelvägar. Spänningen var olidlig: Hur skulle det gå med Ronald och sadel nr 2. Det gick bra! Annars hade denna hemsida kunnat sluta här och nu. I Täby.

Nu har vi cyklat drygt 70 mil. Får duga. Vi har ju ju tränat på många andra sätt med styrketräning, spinning, gympa och promenerat (Ronald har t ex gått 60 mil).